Дължината на тръбния път за битовите климатици е най-добре да е от 2.5 м. до 5 м. Разстоянието между телата на климатика има значение, както за цената при монтажа, така и за надеждността и продължителността на живот на сплит-системата,от дължината на тръбния път зависи правилната циркулация на хладилния агент добрата работа на компресора. При някои климатици тръбният път може да достигне до 15 дори 20 метра(записано е в техвическата спецификация), но трябва да се има предвид, че по този начин се увеличава натоварването на компресора. За това при по-дълги трасета се избират други типове промишлени или полупромишлени климатиччни системи.

Не е добре тръбният път между вътрешното и външното тяло да е под 2 м., тогава фреонът няма да има достатъчно добра циркулация. Затова при монтажа на климатик най-добре е да вземете под внимание съвета на фирма като нашата за доставка и монтаж на климатична техника. Ние ще Ви посъветваме относно мощността на климатика, необходима за даденото помещение, но и за най-подходящото мястото на външното и вътрешно тяло и най-доброто отстояние между тях.


Ако имате нужда от помощ,  свържете се с нас на посочените телефони и имейл от сайта ни и може да ви помогне да разберете какъв климати или климатици са подходящи за вас.

 

Екипът на Клима Гарант. Гаранция за качество!