Когато купувате климатик , първо трябва да изберете кой от предлаганите на пазара варианти на климатици е най-добрият или като компромис цена качество. Изборът е достатъчно широк. Съответно е необходимо да се разбере какви са плюсовете и минусите на всички видове климатици и системи и не на последно място цената. В повечето случай цената за климатика или система е определяща, но да не винаги трябва да се подвеждаме по нея, защото ако си закупим някой евтин климатик не можете да очаквате от него чудеса. Затова ако не разполагате с голям бюджет за най-доброто следвайте златно правило цена качество при избора на климатик или климатици.

Коя марка климатици е най-добра?

Елитната дивизия е представена от топ моделите на водещите японски компании Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba, Panasonic, Fujitsu и Mitsubishi Heavy Industries. Тези производители са "създатели на мода". Именно благодарение на техните ресурси, опит и подкрепа за иновативни разработки климатичните технологии стават все по-съвършени и ефективни всеки ден. Друго предимство е най-високият контрол на качеството.

Климатиците от първокласно ниво са много надеждни, почти безшумни, имат най-широка функционалност и са в състояние да поддържат идеален микроклимат независимо от сезона. Цената "хапе", но в крайна сметка трябва да платите за качество, комфорт и престиж.

Средният клас климатици е достъпен за по-широк кръг потребители и се характеризира с много прилично качество на разумна цена. В тази категория съставът на производителите е донякъде „пъстър“. Елитът е представен от по-простите си модели, а популярните марки Hitachi, LG, Electrolux, Gree, Carrier са предимно инверторни и доста функционални сплит системи.

Бюджетният сегмент е голям и разнообразен. Тук можете да намерите достъпни евтини климатици китайско производство от известни марки Electrolux, Hyundai, Midea, Cooper and Hunter и други са се доказали добре. Един от най-добрите "китайци" Hisense предлага доста функционално прилични модели на много атрактивна цена.

При избора на бюджетен климатик е важно да се обърне внимание на качеството на пластмасата, да се изясни наличието на оторизиран сервиз в града и ако всичко е равно, трябва да се даде предимство на марка с по-дълга гаранция .

Нашият рейтинг на най-добрите климатици е предназначен да ви запознае с най-популярните модели климатици за дома и апартамента от различни видове и производители, които са спечелили положителни отзиви от експерти и обикновени купувачи.


Ако имате нужда от помощ,  свържете се с нас на посочените телефони и имейл от сайта ни и може да ви помогне да разберете какъв климати или климатици са подходящи за вас.

 

Екипът на Клима Гарант. Гаранция за качество!