МЕНЮ
Количка

14 дни право на връщане

1

ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ ДО 14-ДНЕВЕН ПЕРИОД

Съгласно Закона за защита на потребителите (ЗЗП) - потребители-физически лица (ФЛ), Онлайн магазина предоставя законовото право на всеки потребител-физическо лице да се възползва от правото си на връщане на стока закупена, доставена и получена от разстояние чрез Договор за покупко-продажба от разстояние съгласно действащия 14 дневен срок за връщане на закупената, доставена и получена стока (продукт) от страна на потребителя физическо лице съгласно действащото законодателство е Република България.

Стандартен формуляр за упражняване право на отказ при онлайн покупки може да попълните от сайта.

Съгласно ЗЗП, Онлайн магазинът в ролята на търговец информира потребителите-физически лица, че в случаите, когато стоките (продуктите) предмет на връщане от страна потребителя-физическо лице няма да бъдат прибрани от самия търговец, то същите трябва да бъдат изпратени или предадени от потребителя на търговеца или на упълномощено от него лице без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят-физическо лице е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора за покупко-продажба от разстояние. Търговецът информира потребителя-физическо лице, че заплащането на разходите в този случай са за сметка на потребителя-физическо лице, като избора на куриерска фирма или начин на доставка са по избор на потребителя.

2

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ/ЗАМЯНА НА СТОКА

1. Стоката да бъде в оригинална опаковка и в не нарушен търговски вид;

2. Да не е използвана;

3. Да не е била монтирана;

4. Да не е увредена/счупена при транспорт: ако се установи увреда на пратката при получаване от куриер се съставя Протокол за увредена пратка в присъствието на куриера. Ако се установи в последствие транспортен дефект продуктът НЕ ПОДЛЕЖИ на връщане/замяна.

5. Да е придружена с оригинал на документ доказващ, че е закупена от Клима Гарант фискален бон или фактура, стокова разписка, гаранционна карта и всички прилежащи документи към оригиналната опаковка.

6. Възстановяването на парични суми се извършва по банкова сметка, предоставена от купувача, в срок от 14 дни от датата на връщане на стоката.

Формуляр за връщане на стока