МЕНЮ
Количка

Монтаж на термопомпени системи

Инсталиране на термопомпи въздух-вода

Термопомпи въздух-вода, са отлично решение за отопление, климатизация и загряване на битова гореща вода за къщи, апартаменти, мезонети и др. Предимството, че термопомпената система може да бъде използвана, както за осигуряване на идеален микроклимат, така и за гореща вода, води до намаляване на разходите и прави  този тип системи предпочитани.

 Тези системи могат да бъдат  използвани съвместно със слънчеви колектори, които ефективно да подпомагат, както  подгряването на горещата вода, така и отоплението.

Термопомпите въздух-вода могат да бъдат свързани към радиатори, подово отопление, и вентилаторни конвектори. Това означава, че те могат да бъдат адаптирани и към вече съществуващи системи, за подобряване на енергийната ефективност.

Термопомпите въздух-вода се състоят от външно тяло, вътрешно тяло и някой модели с  бойлер с обем от 100 до 600 литра. За това се предлагат и различни разновидности, в зависимост от това какви са условията за монтаж.

Когато отоплителната инсталация е проектирана с вентилаторни конвектори или подово отопление обикновено се използват нискотемпературните термопомпи, които загряват водата до 55 градуса. Тези термопомпи са високоефективни и решават въпроса с отоплението, климатизацията и горещата вода за битови нужди. Има и варианти да бъдат инсталирани и с нискотемпературни радиатори. Могат и да се комбинират примерно първи етаж с подово, а втори етаж с радиатори или конвектори. 

За случаите, когато има изградена отоплителна инсталация с радиатори се предлагат високотемпературна термопомпа, която позволява загряването на водата до 80 градуса. В този случай не се налага подмяна на радиаторите или преработка на инсталацията. Тези термопомпи се използват за отопление и за битова гореща вода. Те не могат да бъдат използвани и за  охлаждане.

Освен нискотемпературни термопомпи и високотемпературни термопомпи има и хибридни термопомпи,  които съчетават в себе си всички предимства на термопомпите и газовите котли. Благодарение на микропроцесорното управление уреда избира най-подходящия режим на работа в зависимост от външната температура и натоварването на системата. 

ЗА ИНДИВИДУАЛНА ОФЕРТА ЗА ИЗБОР И МОНТАЖ НА ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС НА:

0886 26 36 86 или sales@klimagarant.com