МЕНЮ
Количка

Чести въпроси

Препоръчваме да платите вашите климатици, термопомпи, друга техника по банков път за да си спестите поне 50 лв. от такси наложен платеж начислени от куриера.

Можете да изберете някой от следните варианти за плащане:

 • С наложен платеж като имате такса за наложен платеж - плащате на куриера при получаване на поръчаната от Вас стока става в брой до 5000 евро или с карта за суми над 5000 евро;
 • По банков път – генерира се до един работен ден проформа фактура за вашите термопомпи, климатици, мултисплит системи, професионални климатици, други продукти, които сте поръчали и ще Ви бъде изпратена по имейла, с която да преведете сумата по банкова сметка. Поръчките с този метод на плащане се изпращат след получаване на сумата. „Основание на плащане“ е номера и датата на проформа фактурата.
 • С потребителски кредит от  TBI Bank за поръчки с обща стойност над 150 лв. За целта изберете опцията "Поръчай на изплащане".
Не, регистрацията не е задължителна. Можете да пазарувате вашите климатици, термопомпи, други стоки без регистрация, но ще трябва да попълните необходимите данни, за да можем да изпълним Вашата поръчка. Чрез регистрацията ще спестите време, тъй като няма да Ви се налага отново да въвеждате данни за доставка при следващи поръчки.
Можете да направите поръчка за вашите климатици, термопомпи, стоки по няколко начина:

 • Като се регистрирате – ние ще запазим въведената от вас информация (имейл, имена, телефон, адрес за доставка и т.н.) и така няма да Ви се налага да я въвеждате повторно при следваща поръчка;
 • Без регистрация (като гост) – става бързо и лесно, но при всяка следваща поръчка ще трябва отново да въвеждате информацията за контакти и доставка;
 • Като използвате бутона „Купи с 1 клик“ – ще откриете такъв бутон на всяка продуктова страница. Трябва само да въведете Вашия телефонен номер и имейл  в полета, след което да натиснете бутона, а ние ще се свържем с Вас в работно време, за да уточним всички детайли по поръчката;
 • По телефона, като се обадите на 0886 26 36 86 в работно време - понеделник - петък от 9.00 до 17.00 часа без почивни дни и официални празници;
В всеки климатик, термопомпа, друг продукт може да проверите в процеса на поръчка, след като изберете предпочитания от Вас начин на доставка, ще можете да видите и неговата стойност, преди да завършите поръчката.
След финализиране на поръчката в нашия интернет магазин ще получите имейл с потвърждение, че поръчката Ви е получена. След това наш служител ще се свърже с Вас по телефона, за да потвърдите направената поръчка и избраните от Вас методи на плащане и доставка.
Срокът за окомплектоване на поръчката е от 2 до 7 работни дни по отношение на стоки, които са налични в складовете на Клима Гарант. По отношение на стоки, които не са налични в складовете на дружеството, служител на Клима Гарант ще се свърже с купувача, за да уточнят срока за доставка, който зависи от срока за доставката до складовете на Клима Гарант от вносителя на дадения продукт.
Към момента всеки клиент задължително получава фактура за закупените от него климатик, термопомпа, други продукти от сайта https://klimagarant.com/.
Да, предлагаме пазаруване на изплащане с кредитиране от TBI Bank за всички поръчки на стойност над 150 лв.

За да поръчате на изплащане, добавете желаните продукти, преминете към страницата на количката и изберете бутона "Поръчай на изплащане". Необходимо е да попълните своите данни, включително три имена и ЕГН, след което да изберете една от възможните схеми за изплащане и да финализирате поръчката. Представител на съответната лизингова компания ще се свърже с Вас за одобрение на потребителския кредит.

Схемите за изплащане на TBI Bank може да видите също и на продуктовата страница на всеки артикул с цена над 150 лв.
Необходимо е да предоставите следната информация:

 • При поръчка с регистрация - нужно е да попълните име, презиме, фамилия, имейл адрес, ЕГН, телефон за контакт и адрес за доставка само при първоначалната регистрация. Вашите данни се пазят и няма да има нужда да ги въвеждате всеки път. Можете да добавите повече от един адрес за доставка и да избирате предпочитания преди да завършите поръчката си.
 • При поръчка без регистрация е необходимо да предоставите същите данни (име, презиме, фамилия, ЕГН, имейл адрес, телефон за контакт и адрес за доставка), но те няма да се запазят и при следващи поръчки, ще трябва да ги въвеждате отново.
 • При поръчка на изплащане - трябва да предоставите същата информация (име, презиме, фамилия, ЕГН, имейл адрес, телефон за контакт и адрес за доставка), а ЕГН, за да кандидатствате за одобрение за потребителски кредит.
 • При бърза поръчка (при използване на бутона „Купи с 1 клик“) - необходимо е да оставите Вашия телефонен номер и имейл, след което ние ще се свържем с Вас за потвърждение. За да изпратим поръчката, трябва да предоставите допълнително име, презиме, фамилия и ЕГН на получателя и адрес за доставка в телефонния разговор.
 • При поръчка по телефона на нашия сайт е нужно да ни оставите име, презиме, фамилия и ЕГН на получателя, както и телефон за връзка и адрес за доставка.
За сега не можете. Клима Гарант има към момента сключен договор само с куриерски услуги на Еконт.
Да, само за избрани продукти като мултисплит системи, климатици, термопомпи, професионални климатици, други продукти се предлагат с безплатна доставка и са обозначени с етикет "Безплатна доставка". 

Безплатната доставка се предлага само за доставка на стоки на територията на Република България.
Да, може да изпратим Вашата поръчка до чуждестранен адрес обадете се на 0886 26 36 86 за повече информация.
Точните размери на всеки продукт може да намерите на неговата страница в таблица „Техническа информация“.
Да, предлагаме за почти цялата територия на Република България. За повече информация пишете във формата за контакт на сайта или ни се обадете на телефон 0886 26 36 86.
За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на 0886 26 36 86 или да ни пишете от формата за контакт на уебсайта ни.
Да, можете. Необходимо е да се свържете с нас и да ни уведомите своевременно за Вашето намерение да откажете поръчката. Свържете се с нас на телефон 0886 26 36 86 или ни пишете във формата за контакт на сайта.
На климатици обозначени с „БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ“ се предвижда стандартен такъв. В случай, че възникне необходимост от допълнителни материали, труд или транспортни разходи, стойността им се калкулира по ценова листа на място.