МЕНЮ
Количка

Информация за доставка

За да предоставим коректна и бърза доставка до Вашата врата или до най-близкия офис на куриерската фирма Клима Гарант работи успешно с водещи куриери  като "Еконт Експрес" ООД.

Всеки клиент направил онлайн поръчка ще получи съобщение за потвърждение на електронната си поща и обаждане от консултант на сайта. След изпращане на Вашата поръчка, ще получите второ съобщение с информация за Вашата пратка и номера на товарителницата, по който може да проследите нейното местоположение и оставащото време до доставката. Всички пратки са застраховани върху цялата обявена стойност и в случай на загуба от страна на куриерската фирма, Клима Гарант ще изпрати повторно Вашата пратка. Когато поръчката не изисква специален транспорт, срокът на доставка зависи от вида куриерска услуга, която изберете при финализиране на поръчката.

Всички поръчки се обработват в работни дни от понеделник до петък от 9.00 до 17.00 часа. Получените поръчки през почивни и празнични дни се обработват в първия работен ден.

Потребителят получава заявените стоки в подходяща за транспорт опаковка на посочения адрес за доставка или от най-близкия офис на куриерската фирма. В момента на доставката потребителят получава стоките с приемо-предавателен протокол (стокова разписка) с  касова бележка от куриера и фактура изпратена по мейла на получателя (при попълнени данни). Цената на куриерската услуга за цялата страна се определя в зависимост от теглото, обема и сумата на поръчаните продукти по стандартните тарифи на куриерските компании. Всеки продукт може да бъде прегледан преди заплащане на наложения платеж като преди това се заплаща таксата за доставка ако има такава.

Някои от продуктите ни са с промоционален период на безплатна доставка за цялата страна като поемаме изцяло всички транспортни разходи (важи само за територията на Република България). Това е отбелязано в пълната информация на продуктите.

При предаване на стоките, потребителят или трето лице, посочено от него, са длъжни да подпишат придружаващите я документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е титуляр на заявлението, но приема стоката при доставка на посочения от потребителя адрес за доставка.

В случай че потребителят не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка Клима Гарант се освобождава от задължението си да достави заявените стоки и потребителят губи правата си по извършената от него поръчка за доставка на стоки. При извършване на доставката стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя или упълномощено от него лице. При констатиране при прегледа на външни видими дефекти - евентуални повреди, удари и други щети, установени при доставка, потребителят следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера незабавно и да уведоми служител от отдел онлайн продажби на телефон 0886 26 36 86 и на имейл: reklamacii[at]klimagarant.com

При приемане на пратката от потребителя без забележки, всички и всякакви претенции за външни видими дефекти са неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворявани. В случай че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на куриера при получаването на пратката и/или не бъде незабавно уведомен служител от отдел онлайн продажби на телефон 0886 26 36 86 и на имейл: reklamacii[at]klimagarant.com, потребителят губи правото си на привеждане на констатираните външни видими дефекти в съответствие с договора за продажбата.